Bezár

SZTEhírek

Fuveszkert

Töltse ki az SZTE természetvédelmi kvízét és nyerjen belépőt a Füvészkertbe!

Töltse ki az SZTE természetvédelmi kvízét és nyerjen belépőt a Füvészkertbe!

2024. május 10.
1 perc

Május 22-e a Biológiai Sokféleség Nemzetközi Napja és a Magyar Természet Napja. Ebből az alkalomból nyereményjátékot hirdet a Szegedi Tudományegyetem. A természetvédelmi kvízt helyesen kitöltők között SZTE Füvészkert belépőket sorsolnak ki a szervezők.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Mit jelent a biodiverzitás? Hány nemzeti park található Magyarországon? Miért lehet szükség élőhely-restaurációra? – ilyen és ezekhez hasonló kérdésekre keresi a választ az SZTE rövid természetvédelmi kvíze, amelyet a Biológiai Sokféleség Nemzetközi Napja és a Magyar Természet Napja alkalmából hirdet az egyetem.

- A kampánnyal a természeti értékek fontosságára és sokszínűségére kívánjuk felhívni a figyelmet, egyúttal tartalmas természetközeli élményt szeretnénk biztosítani egy erre igazán alkalmas helyen: a SZTE Füvészkertben, az egyetem „zöld szigetén” – mondta Dr. Mátyás Dénes, az SZTE fenntarthatóságért felelős igazgatóhelyettese.

A kérdőívet május 19-ig kitöltő, első 50 helyes válaszadó 2 főre szóló SZTE Füvészkert belépőt nyer, amelyet 2024. május 22-én használhat fel kertvezetésen, vagy május 25-én a Füvészkert „Növények Napja” családi programján.

A kérdőíveket a matyas.denes@szte.hu email címre lehet beküldeni a név és a választott program megadásával.

A nyereményjáték az SZTE Interdiszciplináris Kutatásfejlesztési és Innovációs Kiválósági Központ Harmadik Missziós Fejlesztések Klaszter támogatásával valósul meg.

A kérdőív ide kattintva elérhető.

Az adatkezelési tájékoztató ezen a linken olvasható.

SZTEinfo

Borítókép: Archív fotó - SZTE Füvészkert, Sahin-Tóth István

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek